Det fysiska mötet viktigare än någonsin i en digital värld

Sa vi att det går fort för oss? Just nu är vi på Good Accelerator mitt inne i en period där vi både har mycket att göra, och många platser att vara på samtidigt. 

Och vi är inte ensamma. En av de vanligaste utmaningarna vi möter när vi är ute och träffar ledare är hur utspridda deras team ofta är. Vi har träffat alltifrån ledare med några få teammedlemmar på annan ort, till ledare med över 90% av teamet på annan ort.

Det som tar oss på Good Accelerator igenom perioder där vi är utspridda, geografiskt och fokusmässigt, är att ha regelbundna, snabba möten på max 30 minuter där vi alla får koll på helheten och agerar snabbt med gemensam kraft där och när det behövs. Vi kallar det för Pulsmöte. Regelbundna pulsmöten minskar den stress som lätt skapas när vi känner att vi inte har koll på varandra, eller känner att andra inte har koll på oss, och riktar vår kraft effektivt. Det förhindrar också att vi tappar fart, omedvetet glider isär i teamet eller till och med gör saker som direkt går emot varandra – bara för att vi inte ser samma saker.

I den digitala eran blir det fysiska mötet viktigare än någonsin. Därför försöker vi alltid få till ett möte i veckan där vi träffas tillsammans i vår studio på Tomtebogatan. Som vanligt inleder vi våra möten med en fysisk träning ledd av Johanna. När den är avslutad och gruppen är samlad drar vårt pulsmöte igång. 

Går det inte att samlas fysiskt, finns det ju otroliga möjligheter för distansmöten idag. De ledare vi möter med spridda team har nästan alltid tvingats komma på bra lösningar för att få det virtuella mötet att komma så nära det fysiska som möjligt. Bland de många tips vi fått finns till exempel att införa virtuella kafferaster.

Själva försöker vi vara noga med att slå på videofunktionen åtminstone en kort stund för att säga hej, även om det kan vara utmanande att visa morgonfrisyren precis som den är. 

Vill du veta mer om hur vi jobbar på Good Accelerator? Läs mer om oss här.

Leave a Reply